Hogyan készíts ebookot és miért?

Ebben a cikkben egy egyszerű és elérhető megoldást mutatok arra, hogyan tudsz te is csodaszép és hasznos e-bookot készíteni a Canva segítségével.

Mikor érdemes e-bookot készítened?

Két lehetőséged is van, ha már elkészült az e-bookod. Elérhetővé teheted azt ingyenesen, email feliratkozásért cserébe (csalianyagként) vagy akár értékesítheted is azt, így egyfajta passzív bevételt kialakítva.

Segíts vele másoknak

Érdemes e-bookot készítened, ha olyan szaktudás van a birtokodban, ami hasznos és értékes információ lehet másoknak, ezáltal építheted a szakértői státuszodat is.

Mindenképpen olyan témát válassz, ami kapcsolódik a szolgáltatásodhoz! Ha ingyenesen letölthető terméknek szánod, akkor ennek köszönhetően megismerhetnek téged új, lehetséges ügyfelek is, akik az e-bookot olvasva nagyobb bizalommal fordulnak majd feléd, hiszen már kaptak egy kis ízelítőt a tudásodból.

Edukáció / segédanyag

Edukálhatod a célközönségedet egy e-book által megkönnyítve ezzel a saját dolgodat is. E-bookba foglalhatod azokat az információkat, amit mindig megkérdeznek tőled az ügyfeleid / lehetséges ügyfeleid vagy amit mindig el szoktál nekik mondani. Így növelheted a szolgáltatásod színvonalát valamint az ügyfélélményt.

Akár a szolgáltatásodat kiegészítő segédanyagot is készíthetsz, pl.: táplálkozási tanácsadóként tartalmazhatja az ajánlott receptjeidet.

profi honlapkészítés

Hogyan készítsd el?

Először is írd meg az ebook tartalmát!

Ha még nem használtad a Canvát, akkor egyszerűen regisztrálj egy fiókot és a kezdőlapon az alábbi keresőszavak segítségével válassz egy szimpatikus sablont:

  • workbook
  • proposal

A fenti keresőszavak segítségével 2-3 oldalastól akár 40 oldalas sablont is találhatsz. Ezeket egyszerűen testre szabhatod.

  • Használd a saját arculati színeidet és betűtípusaidat!
  • Cseréld a fotókat lehetőség szerint saját képekre vagy válogass a Canva fotói között, használj prémium stock fotókat vagy ingyenesen elérhető képeket (Freepik, Unsplash, Pexels).
  • Az oldalakat akár duplázva is használhatod, illetve amire nincs szükséged, azt töröld bátran. Nálam az is előfordult már, hogy kevertem a különböző sablonok oldalait és több sablonnal dolgoztam, de ha ezt teszed, akkor nagyon figyelj oda arra, hogy hasonló stíluson belül maradjon a design.
  • Ha elkészültél, ellenőrizd, hogy hibátlan-e minden, szép-e, stb. Majd mentsd le PDF-ként és a PDF-et is nézd át alaposan. Ha mindent rendben találtál, akkor pedig használd bátran akár ingyenes tudásanyagként, Mailerlite hírlevél feliratkozással automatizálva a folyamatot, vagy értékesítési céllal.
  • Itt egy rövidke videót is találsz, ahol megmutatom a sablonokat.

Ha úgy érzed, nincs elegendő időd az elkészítésére vagy valami más okból mégis inkább szakemberre bíznád, esetleg az értékesítéséhez szeretnél egy mini webshopot bankkártyás fizetéssel és automata számlakészítéssel, hogy passzív bevételt generálhasson ez neked, akkor keress bátran és örömmel segítek benne!

Moyo Studio