Insta tippek egy csokorba gyűjtve, amelyekkel abban szeretnék segíteni nektek, hogy belevigyetek egy kis extrát az Instagram jelenlétetekbe, és izgalmasabbá vagy szebbé tegyétek a posztjaitokat, a feedeteket.

1. Videós háttér használata, hogyan?

Amellett, hogy értékes és hasznos vagy éppen inspiráló, szórakoztató tartalommal kedveskedünk követőinknek, fontos a tálalás is. De még mennyire! Ebben szeretnék segíteni ezzel a tippel!

Tehát, hogyan tudtok videós háttérrel rendelkező posztot készíteni az Instagramra? Szuper videó lelőhely a pexels.com oldal és néhány egyéb javaslatot és egy extra tippet is találtok az oldalatok növeléséhez ebben a másik bejegyzésemben: Instagram poszt ötletek – Így dobd fel!, illetve néhány példát is bemutatok videós háttérre az Insta oldalamon ebben a posztban.

2. Mitől lesz beazonosítható, megjegyezhető egy feed?

A következő tipp arról szól, hogy hogyan lehet beazonosítható, megjegyezhető egy Insta feed. Egy példán keresztül mutattam meg ebben a posztomban, hogy az általam tervezett egyszerű és letisztult, Canvában könnyedén kivitelezhető, ugyanakkor mégis szemet gyönyörködtető feed, mitől lesz beazonosítható.

Én személy szerint nagyon meg szoktam örülni, amikor egy szép feeddel találkozom. Ilyenkor mindig egyből átbogarászom az egész oldalt, mert kíváncsi leszek, hogy ki van mögötte, mivel foglalkozik, miről szólnak a posztjai, stb. Neked mi a véleményed, hogyan reagálsz, amikor meglátsz egy szép feedet? Fontos, hogy szép legyen?

3. Insta tipp: Betűnként kiíródó szöveg a poszt képeden

Hogyan lesz betűnként kiíródó szöveg/cím/figyelemfelkeltő felirat a posztképeden? Én nagyon szeretem ezt a trükköt alkalmazni, mert feldobja a képet, hozzátesz egy kis pluszt, érdekesebbé teszi a posztodat! Ha zenét is használsz, klassz hangulatot is teremthetsz vele. Kipróbálod? Itt találod hozzá a segítséget!

4. Hogyan készíts 5 lépésben egyedi és álomszép puzzle feedet?

  • Inspiráció gyűjtés
  • Színek kiválasztása
  • Fotók válogatása
  • A feed elkészítése
  • Mentés és posztolás

Olvasd el a részletes leírást az Insta oldalamon ebben a posztban!

5. Szövegkiemelés a posztképen

Egy újabb Insta tippet hoztam nektek, mégpedig arról, hogy hogyan emeljétek ki az üzeneteitek fontosabb részét, részeit a posztképeken? A kiemelések segítik az értelmezhetőséget. Használatukkal gyorsabban átfutható a tartalom. Ebben a posztban mutatok egy esztétikus, Canvában is kivitelezhető megoldást erre, amit én is szoktam alkalmazni.

6. IG tv videó puzzle feedben

Hogyan lehet úgy IG tv videót posztolni, hogy egyben maradjon a csodaszép puzzle feed? Ebben a posztban hoztam el nektek a választ erre a kérdésre.

7. Hogyan ne csússzon szét a puzzle feed?

Mit ne tegyél, ha nem szeretnéd, hogy látványosan szétcsússzon a puzzle feeded? Kettő olyan szabályt hoztam ebben a posztban, amire ha odafigyelsz a tervezéskor, mindig szép lesz a feeded, nem kell hármasával posztolnod és nem lesz szétcsúszás sem. Olvasd el itt!