Instagram poszt ötletekhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani nektek ebben a bejegyzésemben, hiszen amellett, hogy értékes és hasznos vagy éppen inspiráló, szórakoztató tartalommal kedveskedünk követőinknek, fontos a tálalás is. De még mennyire!

Hogyan szerezhetsz új követőket az Instagramon?

Ha figyelemfelkeltő a posztunk designja, grafikája, akkor nagyobb esélyünk van új követők szerzésére is. Ha még nem követ minket valaki, akkor először a látvánnyal tudjuk a figyelmét megragadni, majd ahhoz, hogy felkeresse a profilunkat, fontos a tartalom minősége is. Tehát első a látvány, de ahhoz, hogy valaki a követőnk legyen, el kell érnünk azt is, hogy megnézze a profilunkat. Ha az Instagram feed szép és látványos, akkor meg fogja nézni a többi posztunkat is és kíváncsi lesz ránk a lehetséges új követőnk. Ha a posztjaink tartalma is rendben van, akkor pedig biztosan számíthatsz az elköteleződésére. Ehhez olyan tartalmakat készíts, ami értéket ad számára valamilyen formában.

Instagram poszt ötletek – Így tedd látványossá a posztodat a Canva segítségével!

Egy olyan Instagram poszt ötletet / tippet hoztam ebben a bejegyzésben, amivel feldobhatjátok és izgalmasabbá, szemet gyönyörködtetővé tehetitek a posztotokat. Lássuk!

Instagram poszt design ötlet – videós háttér alkalmazása

Ebben a posztomban szemléltetem is, hogy milyen lehet a látvány egy videós háttérrel. Nézd meg, talán inspirációul szolgálhat számodra, aztán gyere vissza, hogy megtudd, pontosan hogyan készíts ilyet Canvában!

1. Keresd fel pl. a pexels.com (Legjobb ingyenes stockfotók, jogdíjmentes képek és videók) oldalt és keress egy számodra szimpatikus videót. Millió témában fogsz találni jobbnál jobbakat. Töltsd le a videót a számítógépedre! Válassz akár több videót is és próbáld ki, melyik mutat jobban! Azt is vedd figyelembe, hogy milyen színvilágú a feeded és ahhoz illeszkedő videót válassz!

Instagram poszt ötletek - Így dobd fel!

2. Nyisd meg a Canvát és egy üres Instagram poszt sablont vagy egy új 1080 x 1080 px méretű munkalapot!

3. A bal oldali feltöltések menüpontban kattints a médiafájlok feltöltése lehetőségre és töltsd fel a videódat / videóidat!

4. Fogd meg és húzd be a munkalap hátterének! Ha nem sikerül háttérbe húzni, akkor igazítsd meg a sarkánál fogva, hogy befedje a hátteredet!

5. Írd rá a posztod címét vagy szövegét! Ez lehet akár egy lapozós posztod kezdő lapja is vagy akár önmagában is használhatod posztként. Itt oda kell figyelni arra, hogy olvasható legyen a videón a szöveg. Hogyan lesz az?

Szöveget videóra olvashatóan

1. Ha olyan típusú videót választottál, amin jól olvasható a szöveg, akkor rendben is van. Mentsd le MP4 formátumban és mehet is Instára! Ha van kedved, tegyél hozzá zenét is az InShot telefonos applikáció segítségével!

2. Ha nem olvasható megfelelően a szöveg a videóra helyezve, akkor az egyik megoldás erre az, hogy a bal oldali elemek menüpontban keresd meg a vonalak és alakzatok között a négyzet elemet. Hívd be és tedd a videóra teljes szélességben és állítsd fekete színűre. Ezután a jobb felső sarokban találod a pozíció felirat mellett az áttetszőség állításának lehetőségét. Állítsd annyira átlátszóra, hogy jól olvasható legyen rajta a fehér betűs felirat.

3. Használhatsz szöveg boxot is a videó felett, a szöveg / felirat alatt. Ugyanaz a folyamat, mint az előbb, csak nem teljes szélességű lesz a négyzet, hanem olyan méretű, ami épp elég a szöveg alá, hogy hátterül szolgáljon és ezáltal olvasható legyen a felirat.

4. Kísérletezz a színekkel. Használhatsz pl. fehér szöveg boxot kissé átlátszóan és hozzá sötét szürke betűket, vagy épp fordítva, de akár színeket is használhatsz. Nézz meg ebben a posztomban néhány lehetőséget!

Ha megvagy, töltsd le a munkád MP4 formátumban és mehet is fel Instára! Figyeld a reakciókat!

Extra tipp a növekedéshez!

Ne csak a saját tartalmaiddal foglalkozz, hanem szánj rá időt napi szinten (5-10 perc), hogy megnézd mások tartalmait és legyél aktív! Lájkolj, kommentelj! Mit érsz el ezzel? Felfigyelnek rád! Próbáld ki pár napig, és meglátod, a hatás nem marad el! Szánj rá napi pár percet, hogy megnézd és lájkold mások posztjait!

Varázsold el követőidet és készíts lenyűgöző és egységes Instagram feedet Canva segítségével!

Instagram sablonokat is találsz nálam, hogy könnyebb legyen egy gyönyörű lapozós poszt elkészítése!